2012. november 18., vasárnap

Veronika megakar halni - Veronika decides to die


"Egy nap valaki felségül vesz. Elég kedves lesz és ez nagyon boldoggá fogja tenni a szüleimet. Az első évben egyfolytában szeretkezünk. A másodikban és a harmadikban egyre kevesebbet és kevesebbet. De éppen, mielőtt kellőképpen megutáljuk egymást, teherbe esek. Gondját viselem a gyerekeknek, ragaszkodok az állásomhoz, fizetem a hiteleimet. Egy darabig meglesz az egyensúly. Aztán nagyjából tíz év múlva lesz egy afférja, mivel én túl elfoglalt és fáradt vagyok. Rájövök. Megfenyegetem, hogy megölöm őt... a szeretőjét, magamat. Túl leszünk rajta. Néhány évvel később, lesz neki még egy. Ezúttal tudomást sem veszek róla, mert... nagy hűhót csapni úgy tűnik, nem éri meg... És így élem a hátralévő napjaimat. "Paulo Coelho azonos című könyve alapján készült a film. A történetet egy kicsit átdolgozták, modernebbé tették, de a fontosabb részleteket, és magát a történet lefolyását nem változtatták meg.
Veronika élete kiüresedett, nem érez semmit, közömbös minden iránt. Az öngyilkosság mellett dönt, az elején még bátortalan, de minden egyes szem bevétele után egyre bátrabb és határozottabb lesz. De várakozásával ellentétben túléli a kísérletet.

Egy elmegyógyintézetben tér magához, ahol közlik vele hogy megfog halni. Nem tudni mikor, de nincs sok ideje. Veronikát elönti a düh, a kétségbeesés. Miért nem hagyják akkor hogy megölje magát? Miért nem rendelkezhet az élete felett? De szépen lassan előtör belőle az élni akarás. Beleszeret egy fiúba, és kiakarja élvezni élete utolsó pillanatait, elkezdi szeretni az életet.
És a film vége meglepő, bár tudtam hogy mi fog történni mégis zokogtam, annyira érzelmesen és hitelesen adta át Veronika szerelme Edward az érzelmeket. És a doktor monológja is hozzátett egy lapáttal.

Olyan helyes az Edwardot alakító Jonathan Tucker


Sarah Michelle Gellar nagyon jól játszotta Veronika karakterét

Egyik kedvenc képem


Nagyon tetszik a film, és úgy érzem nem gyalázza meg a könyvet. Ami nagy szó, mert valljuk be ritkán sikerül a könyvben leirtanak megfelelni, és az ott átadott érzelmeket is átadnia a filmnek.
Pappírzsepit az érzelmesebbeknek mindenképpen ajánlok a végére. Szintén érezni kell a dolgokat mint a Blue Valentine-ban.


P.S.  I love you

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése