2013. július 29., hétfő

Szentgotthárdi élménybeszámoló – Második rész – Város be és körbe járása

Második nap reggelén bejártuk a várost. Elég pici a belváros része, de szép, és nem is túl forgalmas.
Első utunk a számomra híres templomhoz vezetett. Hogy miért is híres?:) Hát ez egy nagyon aranyos történet, amit Ildi néni mesélt.
Zsolti még kicsi volt, és a templomba misén voltak, vagy pont mise előtt, erre már nem emlékszem pontosan. És mikor a harang megszólalt a Zsolti elkiáltotta magát és ezt a 2 sort mondta el:
”Giling-galang szólt a harang,
boldogságom határtalan!”
Erre Ildi néni mondta neki, hogy "Pssszt!".
Zsolti válasza: "Psszt! Kakil a pók!"
Olyan aranyos lehetett. Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok utazni az időben és megnézni az ilyen eseményeket.2013-07-15 14.13
A Hotel Gotthart szintén egy elhagyatott hotel. Külsőre nem olyan szép mint a Savaria de belülről hihetetlenül gyönyörű ez is.2013-07-15 14.23Mellette rögtön egy  fürdő következik. A bejárati épület nagyon szép, tele van boltokkal és ez a csinos tavacska is ott foglal helyet. És még aranyhalak is voltak benne. Igazán jól nézett ki a fürdő, de mivel nem hoztam fürdőruhát így ez a lehetőség kiesett számomra:)2013-07-15 14.27Aztán délután átmentünk az osztrákokhoz. Nekem ez nagy szó volt, mert első határ átlépésem történt meg azon a délután:)
A Schlossberg emlékművet néztük meg. Egy hatalmas domb tetején állt amiről gyönyörű kilátás nyílt Gotthárdra és a környékre. Sajnos a képek melyek ott készültek nem adták vissza azt a látványt, ami ott tárult a szemünk elé. Ilyenkor kellene egy jobb gép.2013-07-15 17.14
“Veszekedni és otthagyni a másikat?
Falakat építeni és senkit se látni?

Mi együtt akarunk nevetni,
Együtt új dolgokat csinálni,

Egymásra nézni,
És a béke utjait építeni!”
Ez a kis versike állt nem messze ettől a műtől. És egy játszó tér is volt mellette. Sárga csúszdájával rikított a nagy zöld fű tenger közepén. 2013-07-15 17.22Nagyon jó nap volt. Sokat nevettünk, és végre készületek közös képeink Zsoltival is. Nagy szó, hogy még nekem is tetszettek, mert valahogy nem vagyok olyan fotogén ember:)
P.S. I love you

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése