2013. szeptember 1., vasárnap

30+1 Napos Könyves Kihívás Molyról – Ötödik nap

Egy könyv, ami felvidít:covers_6228
J.R. Ward Síron túli szeretője nyerte el eme becses címet. Hogy miért is? Mert a kettejük kapcsolata lenyűgöz, és ahányszor csak elolvasom boldoggá tesz, hogy van ilyen. Lehet hogy csak a könyvekben, de akkor is jó olvasni.
Rhage a szoknyavadász, röptében a legyet stílusú vámpírként találkozik Mary-vel a törékeny és halálos beteg lánnyal. A kettőjük  története számomra az igaz szerelmet tükrözi. A férfi feladja a szabadulását azért, hogy a lány meggyógyuljon, holott ezzel magáról a lányról is le kell mondania. És gyönyörű az a jellemfejlődés amin átesik, a kicsapongó férfiből, egy felelőség teljes parancsoló válik.
Mary-t nagyon megszerettem a történet alatt, és sajnáltam, hiszen a betegsége miatt lett ennyire zárkózott. De azért megütötte az egyik főnyereményt, hiszen Rhage soha nem hagyja, hogy bántódása essék:)
Néhány kedvenc idézet:
”– Rhage?
– Mi az?
– Egyet elárulok. Közeleg a végzeted. Egy nő hamarosan rád talál.
Rhage felnevetett.
– Csak nem? És milyen lesz? Én azt szeretem, ha…
– Szűz lesz.
Rhage megborzongott, a lába földbe gyökerezett.
– Ugye, csak viccelsz?”

“Eszébe jutottak azok a nők, akikkel eddig dolga volt. Megszámolni sem tudta, mennyien voltak, mind névtelen, arctalan test, akibe a magját eresztette, de egyikük sem nyújtott igazi kielégülést számára. Átölelte és megcsókolta őket, mert ha nem okozott volna nekik is örömet, úgy érezte volna, hogy kihasználja őket.
A pokolba! Így is úgy érezte. Mindenkit csak kihasznált”

“A zsaru is ott állt a zuhany alatt vele, és török dohány illata volt. Biztosan Vishous is a fürdőszobában van, gondolta.
– Hollywood? Nem túl meleg a víz?
– Nem. – Tapogatózva a szappanért nyúlt. – Nem látok semmit.
– Nem baj. Jobb is, ha nem látod, hogy festünk itt együtt meztelenül. Komolyan, haver, elég lelki sérülés ez nekem mindkettőnk helyed is.”

“– A nő ma hajnalban kidobott a házából, miután sárba tiporta az önérzetemet.
– Mi szörnyűséget mondott?
– Nem túl hízelgő párhuzamot vont köztem és egy kóbor kutya között.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése