2013. szeptember 13., péntek

30+1 Napos Könyves Kihívás Molyról – Tizenhetedik nap

A kedvenc idézeted a kedvenc könyvedből:
Két kedvenc idézetem van, melyek közül nem tudok dönteni, így  leírom mind a kettőt.

“Mondok én neked valamit. Hiszem, hogy van egy kéz, amely irányítja a sorsunkat. Csak nem bánik mindig finoman velünk. Néha a döntése nem tűnik igazságosnak. De… nem is tudom… én próbálok hinni ebben. Amikor kiborulok, egyszerűen csak megpróbálok… a francba, szóval megpróbálok bízni benne. Mert amikor feljön a nap, mi egyebet tehetnék? Nincs sok választási lehetőségünk. Logikus érvekkel és előretervezéssel sem sokat tudunk befolyásolni a sorson. A többi pedig… valaki mástól függ. Az, hogy hová sodor az élet, kit ismerünk meg, mi történik a szerelmünkkel… az ilyen dolgok eldöntésébe nincs beleszólásunk.“

"Az elengedés azt jelentette, hogy elfogadja a megváltoztathatatlant. Hogy nem próbál meg belekapaszkodni a reménybe azért, hogy a sorsát megváltoztassa. Nem harcol a végzet magasabb rendű erői ellen, és nem akarja, hogy azok meghajoljanak az akarata előtt, nem könyörög megváltásért azt feltételezve, hogy ő jobban tudja. Az elengedés azt jelentette, hogy elfogadja azt, amit a sors kiszabott rá, és felismeri, hogy a szabad választás az egyetlen út, a végzet pedig megmásíthatatlan.
Nincs alkudozás. Nincs irányítás. Egyszerűen megadja magát, és elfogadja, hogy az, akit szeretett, többé már nem része a jövőjének, és ez ellen nem tehet semmit.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése