2013. december 8., vasárnap

A szobám új lakói

Mindig megfogadjuk anyuval, hogy nincs több virág. Így is sokan vagyunk, és így a télen elég nagy munkát jelent, úgy elhelyezni minden virágot, hogy fényt kapjon rendesen és folynak folyamatosan a kísérletek, melyikek azok akik a radiátor közelében is jól érzik magukat.
Leának szerencsére nagyon is tetszik a radiátor melltett, de már megint bogaras lett. Tépem a hajam de ebből megint fürdetés lesz. Másik leanderem Ariel ezen okból költözött a szoba másik végében lévő polcra, egyenlőre úgy tünik tetszik neki. Rózsi a rózsa maradt az íróasztalon, szereti a meleget ontó radiátort úgy tünik, csak szegényt mindig zaklatni kell, hogy fel tudjam húzni a redőnyt.
Szóval ebbe a kis világba csöppent bele 3 új látogató.
Az első egy ismeretlen kis növény. Nem tudjuk mi lehet a neve, egyszerűen csak megtetszett anyuéknak és elhozták. Kicsit olyan fenyős illata van így Fenci lett a neve. Bár erősen gondolkodtam az Anonymus-on. Rózsi mellett kapott helyet az asztalon, és már jó 1 hónap együttélés után kijelenthetem, nagyon jól elvagyunk:)
Újlakó (3)
Aztán 1 hete körülbelül megláttunk egy nagy adag Mikulás virág csoportot és tudtuk, idén is meg kell próbálnunk életben tartani egyet. Hát sajnos (neki, én azért szeretem a lakásunkat) pont nem tudjuk biztosítani teljes mértékig amit kíván a nevelése. 16- 20 fok közötti hőmérsékletet szereti, nálunk esténként ez szokott 25-ig felmenni, és szereti a párát, de a  mi lakásunk inkább száraz. Mindenesetre erősen próbálkozom, és remélem Májkiii (Mikey) életben maradt még jó sokáig, bár az biztos, hogy jövőre nem ölt magára piros leveleket, mert sötétben tartani nem fogom tudni.Újlakó (5)Olyan szépek egymás mellett. Mégse maradhattak együtt. Mikey  távol került a radiátortól, az éjjeli szekrényem egyetlen lakója lett.Újlakó (2)A harmadik lakót a Mikulás hozta. Jácint (ez is lesz a neve, hiszen mint férfi név létezik) egy rózsaszín virágú növényke lesz majd virágzáskor. Hát nem tudom egyenlőre hogy érzi itt magát, még túl rövid a közös életünk:) Jelenleg Lea mellett kapott helyet, de nem tudom, hogy itt marad e véglegesen is.újlakó(7)Egy búcsú kép, ami számomra nagyon nagy örömöt okozott: Az egész nyarat végigszenvedő Rózsi idei első virága.  Jövőre biztos nem hagyom, hogy kint legyen a lépcsőházban. Úgy tünik ott nagyon nem szeret lenni.újlakó(6)

4 megjegyzés:

 1. Csodaszépek a növénykéid! :) Mi is mindig megfogadjuk, hogy nincs több virág, mert lassan világuralomra törnek nálunk, de nem lehet nekik ellenállni :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a dicséretet, próbálkozom jól tartani őket:)
   :D Hát gyorsan szaporodnak^^

   Törlés
 2. Nekünk volt az elsőhöz hasonló virág, amit úgy ápoltam, ahogy a leírásban szerepelt. A végén szegényt temetni kellett. Ha túléli, akkor elmeséled, hogy te mivel tartottad életben? Párom nagy kedvence volt ez a kis örökzöld (annak árulták a Lidl-ben)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát én leírás hiányában próbáltam a bevált módszerrel dolgozni. Heti 2 locsolás hétfőn és pénteken, de mindkét nap csak keveset. Mivel száraz nálunk a lakás ezért én így tartottam jobbnak az öntözés ügyét. Viszonylag közel van a radiátorhoz, csak egy nagy cserépnyivel van tőle. Meg 3 - 4 hetente az egyik locsolást picit tápoldatos vízzel teszem, de az előírt 1 kupaknyi 1 liter vízbe helyett a fél kupaknyi fél liter hígítást használom. Hát igazából ennyi a gondozásom felé irányulva.

   Törlés