2013. december 23., hétfő

Könyvajánló

Szerintem nem okozok azzal nagy meglepetést, hogy a két legjobban várt könyvemet már ki is olvastam. Próbáltam tartogatni őket, de nem sikerült:)
J.R Ward – Végre szeretők és  Jay Crownover – Rule című műve volt ez a 2 könyv. Nem csalódtam bennük.
A másik 2 mű már régebbi olvasás. Az egyik Emily Snow – Elemésztve amibe rettenetesen csalódtam, és Samantha Ann King - Osztozni Hailey-n ami olyan átlagos könyv lett a végére.
*Spoiler veszély a továbbiakban*


covers_272836J. R. Ward - Végre szeretők:
Megérte annyit várni rá! Egyszerűen tökéletes, utánozhatatlan, hihetetlen mű, és szívem szerint még tovább is dicsérném.
Nem volt a könyvben egy unalmas pillanat se, bár a vége felé már hidegen hagyott a Trez, iAm és az Assail szál. Egyszerűen már annyira közel voltam a könyv végéhez, hogy  nem tudtam elképzelni, miként oldják meg a fiúk végül a gondjaikat.
Blay és Qhuinn közötti egyirányú szerelem fordulása olyan szép volt, ahogy Blayből lett az elutasító Qhuinnből pedig a vágyakozó. Megérdemelte amit kapott Qhuinn, néha szívesen adtam volna neki egy – két pofont, hogy tudja ki is volt aki végig mellette ált és támogatta. Nagyon jó volt a végén a belső vívódása, mire rájött arra, hogy valóban ő mindig is szerette, csak a megfelelési kényszer sok mindent elnyomott benne. Ahogy végül felvállalja szerelmét, és ahogy elmondja mindenkinek. Gyönyörű volt és könnyfakasztó. Lassan már minden könyvön sírni fogok, de egyszerűen annyira érzelmes volt. A kettejük közötti ágyjelentek is szépen meg voltak írva, külön öröm számomra, hogy mégis csak belement részletesebben a dolgokba.
Örültem nagyon Laylanak, mégis féltem. Nem a terhesség miatt, hanem Xcor iránti szerelme/vonzódása az ok. Nem tudom, hogy fogja megoldani az írónő, mert szerintem valahol nem lesz happy and. Egyrészről Xcor merényletet követett el Wrath ellen az előző könyvben, ezért nem maradhat életben. Vagy a királynak vagy Xcornak meg kell halnia, mert másképpen nem tudom fejben megoldani a problémát. Egyik variáció se tetszik nekem, mert mind a kettőjüket nagyon megszerettem. Szeretném Xcor és Layla kapcsolatát, de a királyt se veszíteném el. Érdekes magában is Xcor terve, várom már hogy a következő részben kiderüljön vajon hogy folytatódik. Tetszett a találkozásuk, az hogy Xcor ekkora bizalmat helyezett a nő kezébe, mindössze szerelemből. Nagyon várom az ő könyvüket, egyszerűen nm tudom elképzelni mit talál ki számukra az írónő.
Phurry kirohanása is nagyon tetszett, de Marissa bátyját legszívesebben kinyírtam volna. Nem is értem Qhuinn hogy bírta ki, hogy ne vágja el a torkát.
Amit sajnálok, hogy Zypherről nem tudtunk meg többet, nagyon vonz a karaktere. Jó lett volna ha valahol felbukkan Bella és Nalla, mert hát annak ellenére hogy ott élnek ők is nem volt róluk semmi.
V könyve után a 2. kedvencem lett.

“Layla csak nézte ezt az erős, jóképű arcot, érezte a biztatást, amelyet oly nagylelkűen kínált neki,
érzékelte, milyen végtelenül tisztességes, és Qhuinnre gondolt.
– Most már tudom, miért szerelmes beléd – szaladt ki a száján.”

“– Én magam is. Folyton te jársz az eszemben, de úgy gondolom, egész más ok miatt.
Layla mély lélegzetet vett, és szívverése ismét felgyorsult.
– Nem vagyok benne biztos…, hogy annyira más lenne, mint az enyém.
Hallotta, hogy a férfi hirtelen felkapja a fejét.
– Mit mondtál? – lehelte Xcor.
– Azt hiszem, jól hallottad.”

“– Minden jót gyönyörű kiválasztott! – mondta a férfi, és nem úgy nézett rá,
mint egy szerető, hanem mint egy parancsoló.”

“– Leszállnál rólam?
– De mesterségesen akarlak lélegeztetni…
– Inkább a halál, mint hogy megcsókolj, Hollywood.”

“– Várj… Ki fog vezetni?
Qhuinn elmosolyodott.
– Egyszerű. Mindketten.
Azzal szorosan átölelték egymást, és tökéletes összhangban kezdtek el mozogni…
… És boldogan életek amíg meg nem haltak.”


Jay Crownover – Rule covers_259969
Mikor megláttam a borítóját, tudtam, hogy ez a könyv kell nekem. Ha jó lesz, ha nem de a borítóját örökké a polcomon szeretném tudni. Soha nem varázsolt el ennyire még egy borító se, és soha nem is vettem még úgy könyvet (kivéve Wardé), hogy ne olvastam volna utána/ bele/ el.
Szerencsére nem ért csalódás, a külcsín egyáltalán nem ment a belbecs  rovására.
A történet egy régóta tartó szerelem kibontakozását meséli el. Történetünk egyik főhőse Rule. Külön öröm volt számomra, hogy egy tetkós piercinges srác , mert ez azért ritka. A főhősnőnk pedig Shaw, aki már kislány korában első látásra beleszeretett Ruleba. A fiú éveken át csúfolja/ bántja a lányt, de ez a szerelem még se múlik el.
Egy tragédia távolabb sodorja őket egymástól, de a viszontagságok ellenére mégis egymásra találnak. Soha egy pillanatig se unalmas a kapcsolatuk, egyszerűen össze illenek.
Be kell vallanom megint megkönnyeztem olvasás közben. Annyira át tudtam érezni  a kitörő érzelmeket, az aggodalmakat, a kétségeket.
Nagyon jól megírt mű.

“Rule-t szeretni sosem volt könnyű, mindig is nehéz és fájdalmas volt és évekig tartott,
mire kifizetődött, de soha nem döntöttem úgy, hogy nem éri meg.”

“Itt a szívem (…). A kezedbe adom, és ígérem, te leszel az első és utolsó ember, aki birtokolja.
Bánj vele óvatosan, mert törékenyebb, mint hittem (…).”

“-Egyébként is mit tervezel adni neki?
– Az egyetlen dolgot, amit szerintem akar.
Ayden vihogott. – Még több ékszert az arcába?
Nevettem. – Nem… Engem. Azt hiszem az egyetlen, amit igazán akar, az én vagyok.
Csak mindketten túl elcseszettek voltunk ahhoz, hogy erre rájöjjünk.
Ayden összedörzsölte a tenyerét. – Nos, bárhogy is alakuljon, ez érdekesnek ígérkezik.”

“Ha valakit közel engedsz, belehalsz, amikor lelép.”covers_261351 (1)Emily Snow – Elemésztve 
Tipikusan az a könyv, aminél a külcsín, azaz a borító nagyon szép, de a belbecs egyenlő a nullával. Röviden tömören valami borzalmas, de komolyan. Csak oda van hányva a pappírra pár betű. Se egy normális történet, se normális konfliktus, se egy normális megszólalás valamelyik szereplőtől.
Lucas egy nagyképű, bunkó, akinek állandóan áll a nemesebbik szerve. De komolyan semmi háttértörténet semmi, csak van a maga önelégült rock sztár világában. Mindenki engedelmeskedjen neki mert Ő a nagy valaki.
Aztán a főhősnőnk Sienna. Mást sem tud csinálni az a nő, mint hogy azon gondolkodik hogy lefeküdjön e Lucassal, mindemellett minden ruháján van egy cérnaszál amivel állandóan játszhat és minden pillanatban nedvesedik. De komolyan ennyi az egész csaj, azon kívül hogy vörös a haja semmit nem tudunk meg róla. Meg hogy van egy anyja, nagyija és öccse, de velük se túl komolyan foglalkozik a könyv, csak olyan vannak szinten.
A fő konfliktus az, hogy pár éve mikor leakartak feküdni Lucas meg akarta bilincselni, a csaj kiakadt, a “férfi”(kicsit erős rá ez a szó) elküldte a búsba, mert hát neki mindenkinek kötelessége engedelmeskedni. A vicc a történet során még egyszer ugyan így elhajtja, és a csaj ezután persze megbocsájt neki. Tényleg ilyen hülyeségen durcáznak évekig, majd egy beszélgetés nélkül, pár hempergőzés után minden rendben. Aztán megjelenik a képben a volt feleség, de semmit nem tudunk meg hogy miért ilyen Lucassal szemben, vagy mi az amivel magához láncolja a férfit (gondolom gyerek, csak olyan bonyolult dolgot nem bírt volna belefogamzani az írónő).
Aztán ott vannak azok a bizonyos ágy jelnetek, hát egy harmadosztályú pornófilmben is több szenvedély van mint az övékében.
Na meg a google a barátod mondattól már undorom volt. Én is használom, de nem ennyit. Ezt úgy jól eltalálva kell bevágni, nem minden második mondatunkba. 
Kész vicc volt ez a “mű”.

”Lucas rávillantja a „vedd meg az albumom, és élvezz el rá” típusú, védjeggyé lett mosolyát.”

“Lucas vonzalmát irántam nyilvánvalóan az keltette fel, hogy általában nehezen mondtam nemet. 
Kivéve neki, de túlságosan is megszállott volt ahhoz, hogy erre időben rájöjjön.”

“Az udvariasság úgy áll Lucas Wolfe-nak, mint nekem az agresszió. Kurva röhejes.”


covers_261192 Samantha Ann King - Osztozni Hailey-n
Egy könnyed olvasmány, erotikával fűszerezve, ahol igazán olyan mély történet nincs (igazából a fülszövegből az egész történetet megtudjuk).
A könyv eleje piszok jó lett, nincs túlbonyolítva, csak vannak ők hárman és élvezik egymás testét. És még milyen jól meg is írja az írónő... Aztán hirtelen mindenkinek leesik hogy együtt vannak, és jön a dráma, a hülyeség, az ex pasi, a hülyeség. Nekem valahogy ezek olyan feleslegesek voltak. És az első harmad után még az erotikus jeleneteket is eltolta a vulva szó használatával.
Amikor kitudódik a titkuk valahogy lehetett volna kicsit erősebb, durvább a szülők és a családtagok reakciója, nem csak úgy simán elfogadják mint ha normális lenne.
Hailey-t azért kicsit irigylem én is elfogadnék 2 olyan pasit aki minden szavam lesi, bár én nem tudnám mind a kettőjüket ugyanúgy szeretni. Ha lehetne választásom, én Tony-t kérném^^

“A vakáció nem a kapcsolattartásra szolgált – arra jó volt a telefon –, hanem az újraismerkedésre, hogy megbeszéljék, ki hol tart az életében, és bebizonyítsák egymásnak, hogy valóban minden rendben van.”

2 megjegyzés:

 1. Az összeset felírtam a kívánságlistámra, viszont Wardhoz (ki máshoz?!)tudok hozzászólni. Zypher karaktere engem is nagyon vonz, nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Nem biztos, hogy halnia kell a kettő közül valamelyiknek. Nekem fejben van egy elképzelésem, de kíváncsian várom, mi lesz belőle.
  Sőt, most, hogy olvastam az ajánlót, mindjárt leveszem a szekrény tetejéről, és tök titokban elkezdem olvasni. Akarooom.
  Nekem egy pici baki van a könyvekben, hogy a közösség, mint szál mindig kicsit háttérben van. Értem, hogy miért, csak jó lenne, ha többet lennének a szereplők kollektíven együtt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Zypher ezek szerint valami mágnes lehet:D Alig tudunk róla valamit, mégis sokakat érdekel:)
   Hát pár variációt hallottam rá, hogy hogyan oldhatja meg Ward a helyzetet, de nem hiszem hogy a fiúk életben hagynák akármennyire is segítene nekik, és megváltozna. bár a maga módján most se rossz ember, csak más a felfogása.
   Még mindig nem tudom, hogy bírtad ki eddig, hogy ne olvass bele:)
   Igen, ez valóban jobb lenne. Néhányan úgy elfelejtődnek, kiesnek a történetből:(

   Törlés