2014. február 12., szerda

Lainey Reese - Asztal három főre

Hát ez lenne az első könyv, az új értékelési rendszerrel. Remélem, nektek is jobban tetszik majd így, mert szerintem így jobb. Bár még nem tudom, mit kellene hozzáfűzni, elhagyni az értékelési részből, azon még dolgozom. Na de nem csacsogok tovább, íme a mű.

covers_259988Angol cím: A Table of Three
Műfaj: erotikus
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás dátuma: -Angol: 2010;  -Magyar: 2013
Oldalak száma: 300 oldal
Fülszöveg:
Két falatot harapott a Nagy Almából.
Riley Ramirez tudta, az egész élete megváltozik, amikor New Yorkba költözik. Arra azonban nem számított, hogy már a városban töltött első éjszakáján bekövetkezik. Első látásra őrjítő vonzalmat érez egy éjszakai klub tulajdonosa, Kincade Marshall iránt, ami a másik fél részéről is azonnali viszonzásra talál. Amikor rájön, hogy a férfi, aki ízig-vérig dom, teljes megadást vár el tőle, még akkor is, ha arról van szó, hogy behódoljon a legjobb barátjának, Trevor Weelingtonnak, készségesen, sőt buzgón veti bele magát a szexuális kalandozásba.
Cade és Trevor a barátságuk kezdete óta megosztottak mindent, beleértve a nőket is. Most viszont egyetlen Riley-val töltött éjszaka elegendő, és rájönnek, ő álmaik hölgye. Teljes érzéki fegyvertárukat bevetik, hogy meggyőzzék, többről van szó holmi alkalmi kalandnál.
Alighogy Cade és Trevor Riley-ra irányítja a figyelmét, valaki a tudtukon kívül támadást intéz a törékeny kapcsolat ellen, és mire rájönnek, már majdnem késő. Az illető célja Riley halála. A barátok, akik az „igazi” megtartásáért harcoltak, hirtelen kénytelenek a nő életéért küzdeni.

Mostanában eléggé felkapottak lettek az erotikus művek, ami engem személy szerint nem zavar, csak az a része, hogy egyre pocsékabb könyvek kerülnek ezáltal kiadásra. Sajnos ez se egy nagy durranás.
A fülszöveg szinte az egész történetet elmeséli nekünk, és valóban ennyi az egész.  Csak még került hozzá pár száz oldal körítés.
Sajnálom, hogy a karakterek ennyire sablonosak lettek. Nem kapunk túl mély betekintést az életükbe, és az érzelmeik se mozognak túl nagy skálán.
Rileyban zavart az, hogy ennyire laza erkölcsű (nem baj, csak ne csodálkozzunk ezek után azon, hogy így néznek ránk a pasik), és még azon se gondolkodik egy percet se, hogy hagyja e magát partiba vágni. Az már mellékes, hogy az egyik pasit ott abban a pillanatban ismeri meg.
A két fiú kapcsolatában volt párszor olyan érzésem, hogy közöttük több van mint barátság (erotikus értelemben) és mintha néha csak a nő lett volna a kapocs  hogy megvalósíthassák.
De plusz pont mindegyiküknek a védekezésre az elején, de sajnos a végére teljesen feledésbe merült az egész.
A könyv elég sok logikai hibával is tarkított. Egyik ilyen, hogy Cade állta az ablakban mezítelenül, majd 2 perccel később meg az inget tépi le magáról. Meg mikor a lány szája tele van kukival a torka mélyéig, viszont közben tud sikítani. Na de hogy?
Furcsa ágyjelenetek is gazdagítják a könyvet, sokszor nem tudni ki hol van, és ki hogyan ér ide és oda. Furcsa volt az is, hogy Riley annak ellenére, hogy kis szende ártatlan kislány, milyen hamar belement mindenbe. Na meg hogy állandóan többszörös orgazmusa volt, és az anális rész se fájt neki egy cseppet sem elsőre. Szerintem ilyen nő nem létezik, vagyis de a férfiak álmában.
Számomra a könyv legmegosztóbb része az, hogy a nőt tárgyként kezelik, ezért nálam egyáltalán nem kaphat jobbat 1 csillagnál, mert ezt nagyon nem szeretem.
Voltak jó lehetőségek a könyvben amellyel az írónő nem tudott mit kezdeni, s inkább csak erotika volt több száz oldalon keresztül, míg maga a történet körülbelül 20 oldalba belefért.
Röviden összefoglalva, tömény pornó, némi történet kezdeménnyel.menageatrois
Kedvenc szereplő: nincs
Kedvenc idézet:
“Akkor egész életében azon fog gondolkodni, mi lett volna, ha. Vagy hallgat, és megnézi, mi lesz.
Fejest ugrik, elkövet valami vadat, merészet, valami teljességgel helytelent. Van mersze hozzá?”

Amit szerettem benne: Hogy az elején ügyeltek a védekezésre.
Amit nem szerettem benne: Hogy a nőt mint tárgyat/ háziállatot úgy kezelték.
Amin lehetett volna még dolgozni: Az egész történeten, lehetett volna ebből jobb könyvet is írni, kevesebb erotikával, és egy nem összecsapott befejezéssel. Na meg az ágyjelenetekre is ráférne egy kis csiszolgatás.
Kinek ajánlom: Azoknak akik egy egyszerű, könnyen emészthető, erotikus műre vágynak, és nem ijednek meg a különböző perverzióktól. És akik szeretik a pornó könyveket.  three

Értékelés:

- Borító: Nekem nagyon tetszik jól el lett találva. 5/5
- Történet: Kiszámítható, sablonos. 5/2
- Karakterek: Felületesek, nem rendelkeznek nagy érzelmi háttérrel, és alig tudunk meg a hátterükről bármit is. 5/1
- Élvezhetőség: Nehéz kérdés. Nem volt bosszantó, vagy unalmas, de nem is kapott el hév, hogy minél előbb megtudjam a történet végét. 5/2
1csillag

6 megjegyzés:

 1. Hát,öhöm, akkor lehet nekem nem kell elolvasni.
  Amikor olvastam a Szürke 50 árnyalatát meg a 2. részét, akkor én azt éreztem, hogy rosszat csinálok és gyorsan kell olvasnom, hogy nehogy valaki meglásson és.......Gyagya vagyok, igaz? :D :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagy gyáva:) Én ha olyan könyvem van, amit nem szívesen mutogatnék olvasás közben, akkor újságpapírból csinálok rá egy borítást. Így biztos nem jön rá senki, hogy mit is olvasok:)

   Törlés
 2. "Meg mikor a lány szája tele van kukival a torka mélyéig, viszont közben tud sikítani. Na de hogy?" Hát ezen jót nevettem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Örülök, hogy mosolyt csalt az arcodra.

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Igen. Az Ulpius ház adta ki még 2013-ban.

   Törlés