2014. március 6., csütörtök

Young Justice azaz Az igazság ifjú ligája – Első évad (animációs sorozat)

Nem vagyok nagy szuperhős fanatikus. Thor, Vasember és Flash osztozott nálam a kedvenc szuperhősök polcon, de úgy különösebben nem foglalkoztam a többiekkel és a világukkal. De Zsolti sikeresen megfertőzött a rajongásával, és most már egyre inkább érdeklődni kezdtem irántuk.
Ezen okból keresgéltem valami könnyed sorozatot, és ekkor bukkantam rá az ifjakra! És újabb nevek kerültek fel a szegényes polcomra:)Young-Justice-Episode-10-Targets
2010 novemberében indult útjára a Young Justice című animációs sorozat, mely az Igazság Ligájában tevékenykedő szuperhősök segítőiről szól, akik úgy érzik, hogy ideje kilépniük mesterük köpenye mögül. A történetben a segédek egyre jobb csapattá válnak, egyre jobban össze tudnak dolgozni, és egyre gonoszabb és erősebb ellenfeleket győznek le.
A csapat alapítói: Vízilény - Kaldur 'Ahm, Robin(később Éjszárny) - Dick Grayson, Kölyök Flash - Wally West, Superboy - Conner Kent, Miss Marsi -  M'gann M'orzz, Artemisz - Artemis Crook.
Az 1. évad 26 részt foglal magába, s egy rész általában 22 perc hosszúságú. A történet kezdetén megismerjük a kis segédeket, és a közöttük lévő eddigi kapcsolatokat, s bár az elején hárman kezdenek a végére ők hatan igazán jól összebarátkoznak és igazi csapattá válnak. A küldetések között és alatt a saját problémáikkal is meg kell küzdeniük, s így mélyebben megismerhetjük a karaktereket. A végén pedig két új szereplővel is kiegészül a csapat, Zatannával és Rakétával.
A történet is nagyon jó, izgalmas. A töltelék részek alatt is mindig kapunk kis információkat melyek közelebb visznek a végső csatához.
Vízilény, Superboy, Robin, KölyökFlashA történet alatt jól látható az ifjak jellemfejlődése, komolyodása. Szerencsére szépen lassan komolyodnak csak meg, és az évad folyamán többször is vannak gyerekes megmozdulásai a fiataloknak. Na meg a humorra se lehet panasz, mert Kölyök Flash és Robin azért elpoénkodnak. Young.Justice.S01E14 - M'gann, Robin Plusz pontok is járnak ennek az évadnak, mert figyeltek a rajzolásnál arra, hogy Vízilény kezei között az úszóhártyák látszódjanak. Mert Artemisz tegezéből bizony elfogytak a nyilak. Marvel kapitány bevonásáért pedig rögtön kettőt is adnék.
Nagyon nagy plusz pont a magyar szinkron is, mert kitűnően sikerült, de azért érdemes angolul ha nem is végig, de belenézni.Young.Justice.S01E10 - Vízilény, Vörös ÍjászViszont, hogy ne csak a jót mondjam, az utolsó 2 részt összecsapták ez látszik rajta. És az utolsó részben az újévi csókcsata nagyon nem illet oda, bár lehetett tudni ki kivel fog összejönni mégis túl erőltetett lett.
És a szuper gonoszokra rá fért volna egy kis csiszolgatás még, mert néha túl egyszerűnek tünik a legyőzésük, pedig aztán Joker és Rébusz se piskóta. Young.Justice.S01E19 - a legaranyosabb gonoszÍgy a végére pedig két érdekesség:
- A sorozatban Robin és Kid Flash, Dick Grayson és Wally West, nem pedig Tim Drake és Bart Allen(ők majd a 2. évadban lépnek elő). A sorozat készítői azzal magyarázzák ezt a lépest, hogy a sorozat azon alapul, hogy a legnagyobb hősök, Superman és Batman csak néhány éve jelentek meg, ezért szerepelnek az eredeti segítők a sorozatban, nem pedig a mostanában megszokottak.
- Superboy, és Superman eredeti szinkronhangja ugyanaz a színész, Nolan North. Viszont másképp szinkronizálja a két karaktert, és szerintem nagyon jól csinálja.
Young.Justice.S01E25 - Superboy,Vízilény, M'gannMindenesetre egy nagyon jó kis sorozat lett, melyet érdemes megnézni. És most jöhet a 2. évad! :)

És akik a szegényes kedvenc szuperhős polcomra kerültek: Marvel kapitány, Vízilény, Superboy, Vörös Íjász és Robin(Éjszárny).

5 megjegyzés:

 1. szia imadom a sorit beszelgessunk rolla ha akarod irj nyugodtan a : krklaudia1997@gmail.com-ra v a kal.dia@citromail.hu -ra nyugodtan :)) várni fogom az uzidet C:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

   Törlés
  2. Szia!
   Amint lesz időm, majd írok.
   A második üzenetedet, a neved és a profilod védelme érdekében töröltem.

   Törlés