2014. október 25., szombat

CsCsK - Melyik karaktert érzed a legjobban összerakottnak és a legrosszabbnak?

Harmadik kör, és az eddigi legnehezebb kérdés. Vagy mindegyikre ezt mondtam eddig? Olyan nehéz egyet választani. Sőt lehetetlen, annyi pocsék karaktert írtak már meg, hogy az hihetetlen és most ezek közül egyet? És és a legjobbak közül? Hát hogy szállhatnának versenyre egymással?:) Huu hát ez iszonyú nehéz lesz.  De vágjunk is bele:)

10155761_689322987799039_3235325367461118915_n

Sajnos véleményem szerint elég sok rosszul összerakott karakter létezik. És ennek a 90 százaléka nő nemű. Lehet bennem van a hiba, de irritálnak a buta, magatehetetlen női karakterek. És ebben az élen állnak az Ulpius erotikus könyveinek női szereplői. Tudom, ott nem az esze a lényeg, de na. Azért az se ártana, csak egy hajszálnyi.
Hogy könnyebben döntsek, írtam egy kis listát:
- Bella (Stephenie Meyer – Alkonyat) : A burok szó második jelentése.
- Sienna (Emily Snow: Elemésztve) :  Egy senki és semmi, szinte Bella 2.0. Annyival több, hogy gondolkodni tud, de csak azon, hogy Lucassal le e feküdjön.
- Cortez (Leiner Laura – Szent Johanna Gimi) : Egy sablon, a tipikus tini álom fiú, de amúgy egy sablon.
- Dóra és Nóra (Maros Edit – Hűvösvölgyi suli) : Az ifjúsági irodalom gyöngyszemei, “követendő” példaképek.
- Ashton (Abbi Glines – Ha az enyém lennél) : Gyerekes, buta liba, és ez még a nyomdaképes vélemény. Nagymamája gyászolása helyett inkább megcsalta a barátját, a legjobb barátjával.
- Anastasia Steel (E.L. James – A szürke ötven árnyalata) : Röviden tömören számomra a női nem szégyene.
- Daemon Black (Jennifer L. Armentrout: Obszidián) : Idegesítő, hisztis gyerek.
- Lucas (Emily Snow: Elemésztve) : Nagyképű bunkó, aki szerint csak ő van és más senki. Mindenki engedelmeskedjen rocksztár uraságának
- Kendall Jordan (Addison Moore - Szeretni valakit) : BUTA a szó legcsúnyább értelmében. 21 évesen nem jut eszébe, hogy az együttlét következménye a terhesség, ha nem védekeznek. Tisztára meglepődik rajta, de miután még nem derült ki, hogy terhes e vagy sem, azért még lefekszik párszor a sráccal védekezés nélkül, mert hát miért ne…
- Liam (Heidi McLaughlin – Örökké a csajom) : Egy újabb rocksztár, aki egy bunkó, s*ggfej, aki annak örült, hogy a csaj aki teherbe esett tőle elvetélt. Elhagyja a várost ahol felnőtt és élete szerelmét. Egy temetésre visszamegy, s meglát egy fiút akiről azonnal tudja, hogy a saját gyereke. Persze felébrednek a nem létező apai ösztönei.10313080_720811774648334_4518141780057824586_nMost hogy lehetne közülük dönteni? Mindegyik egy rosszul összerakott karakter a maga nemében, műfajában. És ők csak az a szűk réteg, akik ténylegesen a kiborítottak listára küzdötték fel magukat. Lehetne az első hely mind a 10 karakteré?

A legjobban összerakott karakter? Hajjaj ez sem egyszerűbb kérdés.
Jöjjön a legrövidebbre szűkített lista:
- Augustus Waters (John Green - Csillagainkban a hiba) : A romantikus könyvek egyik álom pasija. Tökéletes, mást nem is tudok róla mondani.
- Kira Walker (Dan Wells – Részben ember) : A tökéletes női harcos karakter. Kitartó, bátor, és képes feláldozni magát a közösségért. Mindemellett megvannak a kétségei, a félelmei, és a vágyai.
- Bloodsmoke20 (Lakatos Levente- LoveClub) : A legzseniálisabban összerakott gyilkos a világon.
- Qhuinn (J.R. Ward – Végre szeretők) :  A karakter egyszerűen zseniálisan épült fel könyvről könyvre. És ahogy végre rájött a dolgokra, megértette és elfogadta érzéseit, majd feladta a büszkeségét.

Legyen itt is az övék a díj. Nem tudok dönteni. Lehetetlen ilyenre kényszeríteni.


Dóri bejegyzését is olvassátok el!:) Ide kattintva megtehetitek.

6 megjegyzés:

 1. Bloodsmoke-on gondolkodtam én is, hogy kiteszem, mert nagyon jól meg volt írva, viszont ha már Levente, akkor Dr. Lengyel. Csak ott még nincs meg a teljes kép.
  Szakadtam a három csajon, amit nekem is sikerült beválogatnom. :D
  Illetőleg Dóra és Nóra is játékos volt, de végül ők amolyan különdíjasok. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dr. Lengyelt még el tudja szúrni az író. Bloodsmoke-ot már nem, ő úgy volt kerek egész:)
   :D Na igen le se tagadhatjuk az észjárásunkat xD

   Törlés
  2. Bloodsmoke-ot majd a kedvenc férfi karaktereimnél fogom ellőni. :)

   Jaj, már a holnapi könyves bejegyzésen jár a fejem. Kíváncsi vagyok. :)
   Nem tudom, miért írtam az előbb három csajt, amikor az egyik Cortez... freudi elírás. XD

   Törlés
  3. Cortez elmegy csajnak is:D
   Én is kíváncsi vagyok, de szerintem megint hasonlóan vélekedünk majd.

   Törlés
 2. Ó, igen, Bella nálad is megjelent, de hát őt ki sem lehetett hagyni ebből a listából. A legpocsékabb női szereplő, akit valaha papírra vetettek... :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Na igen ebben az egy megvilágításban díjat érdemel Bella is:)

   Törlés