2014. november 29., szombat

CsCsK - Miért szeretsz olvasni? Mit nyújt számodra az olvasás?

Újabb hónap vége, újabb CsCsK. Milyen gyorsan telik az idő! Vagy csak én érzem úgy, hogy alig pár napja volt az előző?:)
Mostani kihívás kérdésünk az olvasás élményére, és miértjére irányul. Ami számomra nagy öröm, mert kivételesen ezt könnyen megtudom válaszolni.
  1795213_673760819347529_1127055467_o
Azért szeretek olvasni, mert megmozgat, elgondolkodtat, kiszakít a való világból. Elvisz egy olyan helyre ahol még soha nem jártam, elgondolkodtat olyan helyzeteken amiket talán/ remélem soha nem élek át. Megélhetek millió szerelmet, és millió fájdalmas veszteséget. Harcba indulhatok a gonosz ellen, és kardot forgatok az igaz szerelem nevében. Lehetek akárki, aki a való világban soha nem lehetnék.

„Mert a könyvek világa hatalmas, nagy világ, boldog azilum,
üdülés és menedékhely a mindennapok világa elől!” 
Herbert George Wells

Az olvasás bár nem tényleges tudást gyarapít, de tanít és inspirál. Tudom, bután hangzik, de egy egy igazi hős története annyira inspiráló tud lenni. Mennyi mindent túléltek és megtettek a jóért, hát akkor én miért ne lehetnék kis hétköznapi hős? :) Vagy éppen egy témával kapcsolatban indít el érdeklődést, mely hetekig tartó kutatásokat eredményez:)

tumblr_nc7r3rgLUk1sq0cceo1_500(Na jó annyira bátor nem leszek, hogy szembenézzek egy pókkal, de csak picit síkitok majd, nem nagyon.)

Röviden egy szóban összefoglalva nekem az olvasás egyenlő a menedékkel. 

Dóri válaszát ide kattintva tudjátok elolvasni:)

4 megjegyzés:

  1. Teljes mértékig egyetértek veled - a könyvek történetei a legjobb búvóhelyek a világ elől :) És egyben a legjobb, leghűségesebb barátok is.

    VálaszTörlés